Seperation Av Kaffepulver

En Tvåstegsprocess För Att Separera Kaffepulver

Denna tvåstegsprocess för avvattning av kaffepulver använder 48 ” Finex Separator™ tillsammans med Russell Liquid Solid Separator™. Tvåstegsprocessen användes för att säkerställa att den höga andelen malt pulver som hittats i produktionen av vätskekoncentrat kaffe avlägsnades fullständigt från blandningen.

 

 

Båda siktmaskiner erbjuder betydande separationskvalitet och när båda maskinerna används tillsammans kombineras deras styrkor och kan effektivt avskilja fast material från vätska i en enkel separation. Det första steget i processen innebär att man använder en 48″ Finex Separator™ med ett 140 mikron siktnät för att avlägsna en del av vattnet från kaffepulvret. Det andra steget involverar Liquid Solid Separator™ som använder ett 40 mikron nylonnät och avlägsnar det återstående vattnet och samlar det malna kaffepulvret för vidare distribution.

Videon visar hur både separationsmaskinerna bidrog till att avlägsna pulver från slutprodukten – det flytande koncentrerade kaffet. Detta kaffekoncentrat finns i automater och anses vara den mest effektiva metoden för att producera läckra, lättgjorda kalla kaffedrycker, som t.ex iskaffe och frappes. Det flytande koncentratet ger kaffeextrakt, arom och sötningsmedel, allt i ett perfekt balanserat, mångsidigt paket.

För att framställa denna produkt är det första steget är att brygga kaffet. I stora behållare blandas kaffebönor med kokande vatten för att extrahera näringsämnen från kaffet. När blandningen har bryggts kan blandningen passeras genom en vibrationssikt eller vibrerande separator där majoriteten av det malda kaffet uppsamlas och avlägsnas för deponering. Vätskan passerar genom nätet och uppsamlas för att sedan bearbetas av Liquid Solid Separatorn™. Vätskan matas in i Liquid Solid Separatorn™ som en slutlig förfining för att avlägsna eventuellt ytterligare pulverrester. Den roterande verkan av Liquid-Solid-separatorn kan vara konstant eller varierande, och mängden pulver som extraheras från kaffekoncentratet kan förbättras genom att ändra lutningsvinkeln. När det har extraherats så tas det vätskekoncentrerade kaffet bort för att lagras och frystorkas.

Rekommenderad produkt

Finex-Separator1

Vibrationsseparator

Denna serie industrisiktar används vid gradering eller indelning av material i olika partikelformat, i upptill fem fraktioner, vilket förbättrar produktens kvalitet och ökar er vinst.

liquid-solid-separation-machine

Liquid Solid Separation Utrustning

Dessa mångsidiga, hög-kapacitetsenheter används för att skilja fasta ämnen från vätskeuppslamningar. Russell Liquid Solid Separator en avancerad industrisikt som passar utmärkt för återvinning av avloppsvatten.