AM Siktstation – Russell AMPro Sieve Station

Innovativ och prisvinnande pulverhanteringslösning som garanterat säkerställer kvaliteten av ert AM pulver
SHAPA Innovation Award AMPro Sieve Station

Russell AMPro Sieve Station är byggd för att möta de viktigaste kraven inom industrin och garantera kvaliteten på era AM pulver. Denna innovativa maskin säkerställer att era pulver återvinns och återanvänds på ett effektivt sätt. Den ger användaren optimal sikteffektivitet och pulverhantering.

Allt-i-ett pulverstyrsystemet och SmartFlow (patent pending) teknologin gör det möjligt att logga data för processvalidering och autonom siktning. Utrustningen har även ett högeffektivt ultraljudsrensningssystem för siktduken vilket ger hög kapacitet och bättre livslängd på siktduken.

Operativsystemet som är programerbart för ett stort antal funktioner som möjliggör automatisk hantering av olika pulver kontolleras med ett knapptryck vilket minimerar operatörsinblandningen samtidigt som deras skydd ökas. Det modulära systemet kan uföra flera olika pulverhanteringsuppgifter, inklusive inertgas injektering och hantering av flera olika material. Den kompakta utrustningen passar enkelt in i er processlinje. Russell AMPro Siktstation är monterad på hjul vilket gör det enkelt att använda en utrustning för flera skrivare. Som option kan den även förses med ett ”Closed-loop” hanteringssystem direkt kopplat till en skrivare.

Typisk användning

  • Siktning av nytt pulver – Garantera kvaliteten på nya 3D pulver innan de går in i produktionsprocessen
  • Closed-loop” pulveråtervinning – Anslut direkt till er 3D skrivare och transportera era pulver snabbt och säkert till siktstationen och direkt tillbaka till skrivaren för att användas på nytt.
  • Tömning av byggkammaren – Snabb tömning och siktning av löst pulver från byggkammaren minimerar ståtiden
  • Powder vessel transfer – Easily connect to your loading container to ensure high-quality of AM powders before use

additive manufacturing sieving machineFunktioner & Fördelar

  • Förhindra krosskontaminering – Russell Compact Sieve typ av siktdäck med minimalt antal produktberörda delar, isärtagning utan verktyg och enkel rengöring
  • Maximal pulveråtervinning – Ta bort allt överkornsmaterial och behåll allt återanvändbart pulver
  • Helt modulärt system – Kan användas för flera olika pulverhanteringsuppgifter, med olika möjliga modifieringar inklusive inertgas injektering och hantering av flera olika material
  • Minimal inblandning av operatörer – Enkelt en-knapp drift och helt programerbar för många förinställningar
  • Kompakt & mobilt utförande – Kan enkelt flyttas och passar lätt in i produktionsprocessen

Kontakta oss för mer information om hur denna auotmatiska pulversiktstation kan anpassas för era unika krav.

Rekommenderade produkter

ulstrasonic-deblinding-system

Ultraljudsiktning

Ultraljudsrensning används för att förhindra blockering och ‘blinding’ vid siktning av svårsiktade pulver. Användning av ultraljud tillåter er att sikta finare siktduk, öka din siktkapacitet och minskar risken att siktduken tar skada.