Filtrering av karamell på Mondelez International
Mondolēz International minskar produktavfall i sin Cha-Cha-processlinje med 20% efter installation av ett självrenande filtreringssystem
Mondolēz International, ett av de största företagen i kak- och kexindustrin, har försökt att optimera produktionen av ett av sina välkända varumärken och tog hjälp av siktnings- och filtreringsleverantören Russell Finex för att arbeta fram en lösning. Företaget verkade initialt under namnet LU, gick med Kraft Foods 2007 och är nu känt som Mondolēz.
Efter att redan ha köpt sju Russell Compact Siktar® för kontrollsiktning av mjöl , litade man på att Russell Finex expertis skulle lösa detta nya filtreringsproblem. Russell Finex erbjöd att testa sitt självrengörande filter hos Mondolēz. Resultaten av testerna var mycket positiva och filtret höll den högviskösa kolan i ett flytande tillstånd genom filtrering vid en temperatur av 35°C. Enheten avskilde rånsmulorna från karamellen. Resultaten av testerna var positiva, och Mondolēzgruppen behövde då också se till att smaken av chokladkakan mötte sina kvalitetsnormer. Ett speciellt smaktest fann ingen skillnad i kvalitet mellan en bar med eller utan återanvänd karamell och som ett resultat tog Mondolēz beslutet att installera ett självrensande Russell Eco Filter®.