Metallpulver siktningslösningar

Sikt och siktmaskiner för metallurgiindustrin

MetallurgyI över 50 års tid, har Russell Finex levererat praktiska lösningar för den utmanande metallurgiska industrin. Från siktar till deblinding med ultraljud, har vi rätt utrustning och kunskap för att bidra till att förbättra kvaliteten på era metallpulver.

Alla delar inom produktionen av metallpulver kräver noggrann partikelstorleksfördelning. Med våra marknadsledande separatorer och utrustning, kan vi ge dig de verktyg du behöver för att uppnå detta.

Vi har rådgivit hundratals metallurgiföretag genom åren, och har en imponerande referenslista av stora kunder.

Några Huvudområden

Igensättning
placeholder

Det största  problemet vid siktning av metallpulver är igensättning, där öppningarna i  siktduken blockeras. Igensättning kan orsaka minskad siktningskapacitet, inkonsekvent partikelspecifikation och reducera siktdukens livslängd.

 

Rekommenderade produkter: Vibrasonic Deblinding System

Reduktion
Reduction

Metallpulver siktas ofta efter reduktion och malningsprocesser. Detta avlägsnar överkorn, omalda partiklar eller agglomerat vilket garanterar korrekt partikelstorleksfördelning. Pulvermetallurgi, sintring och pressning bygger också på exakt partikelstorlek. Därför är siktning och sortering  viktiga steg att genomföra.

Rekommenderade produkter: Russell Compact SieveFinex 22Finex Separator

Atomisering och spraytorkning
sieving machine for additive manufacturing

Metallslam som produceras för atomisering måste kontrollsiktas för att avlägsna stora partiklar, som skulle kunna blockera munstycket. Efter atomiseringen siktas pulvret för att avlägsna överkorn eller är graderade i fraktioner för ytterligare blandning i speciallegeringar.

Rekommenderade produkter: Russell Compact SieveFinex 22Finex Separator

Kontakta oss för mer information om hur vi kan möta era behov.

"Med hjälp av Vibrasonic systemet har vi kunnat arbeta med kunder inom medicin och att uppnå deras specifikationer för fina pulver och snäva partikelstorleksfördelningar. Alla tillverkare som behöver exakt och effektiv siktning under 150 mikron bör överväga ett sådant system."
Reading Alloys
Dr. Colin McCracken, Development Manager of Powder Products