Maskiner för siktning av mat och dryck

Screening och filtreringsutrustning inom livsmedels och dryckesindustrin

Genom vår ledande roll inom livsmedelsindustrin som leverantörer, nyskapare och rådgivare har vi många års erfarenhet av alla tänkbara ingredienser. Från äppeljuice till nötter, kokos till kryddor, mjöl till såser, ris till kli och hundratals fler, alla med sina egna specifika problematik.

Food-Process-Flow

Vi har under en årtionden försett många olika tillämpningsområden inom livsmedelsindustrin med siktar, separatorer och filter och har en imponerande referenslista av stora mat- och dryckesföretag världen över.

Några Huvudområden

Mjölkpulver
Milk Powder

Vi är experter på siktning av mjölkpulver och känner till kostnaderna av driftstopp på grund av blockering av munstycken i torkprocesser och enkel, dubbel och multi-stage spraytorkning.

Rekommenderad produkt: Russell Compact Sieve

Separation av Ostmassa/Vassle
Dairies

Vi känner till detaljerna i hur ost tillverkas och problemen relaterade till separation av ostmassa/vassle. Vi känner till hur fag-angrepp kan förhindra produktionen, effekterna av oxidation på ostmassan och problem som orsakas av skum från vassle som försvårar filtration av vasslepartiklar – och vi har möjlighet att erbjuda lösningar på dessa problem

Rekommenderade produkter: Finex Separator

Bageri
Bakery

Vi erbjuder utrustning specifikt designad för att arbeta som en hygiengräns och samtidigt skydda operatörernas hälsa och säkerhet. Vi känner till hur hantering av stora mängder mjöl, socker och salt medför en explosionsrisk orsakad av dammoln. Våra maskiner är därför ATEX godkända, och kan säkert användas i eventuellt explosiva miljöer med gaser och damm.

Rekommenderade produkter: Russell Compact Sieve, Russell Compact 3in1 Sieve

Frityrolja
Cooking Oil

Fritering ingår som en del av tillverkningsprocessen av många sorters snacks. Filtrering av matolja kan märkbart reducera kostnaderna. Detta minskar driftstopp vid rengöring av värmeväxlare och förlänger livslängden på frityroljan.

Rekommenderade produkter: High temperature Russell Eco Filter, Finex Separator

Choklad
Liquid Chocolate

Choklad behöver genomgå kvalitetskontroller vid varje transferering för att försäkra att den är fri från föroreningar. Övergång från chokladtillverkning till överdragning, gjutning och sprayning före leverans till kunden är typiska exempel på tillfällen då produkten behöver filtreras. Förorening, så som fyllningar och godispapper behöver också tas bort från omarbetad choklad.

Rekommenderade produkter: Russell Eco Filter, Finex Separator, Russell Compact Sieve

Kontakta Oss för mer information om hur vi kan möta era behov.

vibro screen separator
"Med vårt nya Russellsystem på plats kan vi vara totalt trygga med förvissningen om att vår produkt är levererad till högsta standard."
Godiva Chocolate Inc.
Peter Van Ingelghem, Engineering and Maintenance Manager