Ring oss +46 (0) 10 88 44 806

Filtrering av karamell på Mondelez International

Thursday, 29th May, 2014

Mondolēz International minskar produktspill i sin Cha-Chaprocesslinje med 20% efter installationen av ett självrensande Russell Eco Filter.

Mondolēz International, ett av de största företagen i kak- och kexindustrin, har försökt att optimera produktionen av ett av sina välkända varumärken och tog hjälp av siktnings- och filtreringsleverantören Russell Finex för att arbeta fram en lösning. Företaget verkade initialt under namnet LU, gick med Kraft Foods 2007 och är nu känt som Mondolēz.

Filtrering-av-karamell-på-Mondelez-International

Efter att redan ha köpt sju Russell Compact Siktar® för kontrollsiktning av mjöl , litade man på att Russell Finex expertis skulle lösa detta nya filtreringsproblem. Russell Finex erbjöd att testa sitt självrengörande Russell Eco filter® hos Mondolēz. Resultaten av testerna var mycket positiva och filtret höll den högviskösa kolan i ett flytande tillstånd genom filtrering vid en temperatur av 35°C. Enheten avskilde rånsmulorna från karamellen. Resultaten av testerna var positiva, och Mondolēzgruppen behövde då också se till att smaken av chokladkakan mötte sina kvalitetsnormer. Ett speciellt smaktest fann ingen skillnad i kvalitet mellan en bar med eller utan återanvänd karamell och som ett resultat tog Mondolēz beslutet att installera ett självrensande Russell Eco Filter®.

Klicka här för att ladda ner hela artikeln

<< Tillbaka

Blog Search

Blog Category

Blog Archive